Średnia Ocena:
Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia
Naturalna słodycz bez cienia goryczy. Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, ale też w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć kłopotów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną element życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać groźnych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia |
Autor: | Melcombe Lynne |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Źródła Życia |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Dobry cukier. Słodzimy naturalnie. Sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!