Średnia Ocena:
Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: Korzystaj z naturalnych składników. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). Powiedz „nie” marnowaniu żywności. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. Nie bój się eksperymentować. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni |
Autor: | MacCharles Joel, Harrison Dana |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Otwarte |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu, w pełni naturalnie to zostało opisane. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?
Na pewno idealna inspiracja do rozpoczęcia własnej przygody z kiszeniem i konserwacją żywności. Zyskując doświadczenie zorientujecie się, że w przepisach występują pewne czynności i etapy, które np w polskich recepturach kiszenia pomija się i nie ma to wg mnie żadnego wpływu na smak, jakość czy trwałość naszych wyrobów. No lecz to trochę tak jak z gotowaniem rosołu przez niektóre nacje - wygotować kurę, wylać zawartość garnka, nalać ponownie wody i ugotować rosół ;)
"Batch" to skarbnica wiedzy o konserwowaniu żywności. Jeśli kochasz gotować, nie lubisz marnować żywności, a sezonowe smaki pragniesz zachować na dłużej jest to książka ebook dla Ciebie. Czytając ją mam ochotę zapełnić spiżarkę mnóstwem słoików z domowymi przysmakami. Omawia siedem metod konserwacji, zawiera nad 200 przepisów i mnóstwo ważnych wskazówek. Już planuję jakie warzywa i owoce wkrótce "zakręcę" w mojej kuchni. Bardzo polecam!
Moja ulubiona książka ebook kucharska , najbardziej oryginalne przepisy jakie udało mi się dotychczas wykonać , a moja rodzina jest zachwycona , do tego bardzo funkcjonalne połączenie przygotowanych wcześniej rzeczy 😊 I oczywiście konserwacja żywności nigdy wcześniej nie była tak prosta i przyjemna !
Idealna książka ebook dla tych którzy chcą zacząć własną przygodę z przetworami!
„Batch” to bardzo ciekawa, inspirująca i kolorowa książka ebook kucharska. Nietypowy tutorial na temat konserwowania żywności, kopalnia pełna rad i kulinarnych pomysłów. Na rynku jest już trochę ebooków o przetworach, lecz tak znacznej liczby ciekawych przepisów, w dodatku tak cudownie i przejrzyście podanych, jeszcze nie spotkałam. Z tej publikacji dowiecie się nie tylko jak ukisić ogórki czy kapustę, ale także jak ukisić fasolę lub kiełbasę a także jak zrobić domowe gazowane napoje! A nawet jak wykorzystać szypułki truskawek! Przepisy na dania z przetworami są co prawda dosyć skomplikowane, wymyślne, lecz same przetwory przeważnie nie, w dodatku większość jest bezglutenowa i wegańska. Nie marnujcie sezonowych, nowych produktów, zakręcajcie słoiki kreatywnie. Tegoroczne lato i jesień niech wam upłyną pod hasłem batchowania!
Rynek wydawniczy co rusz raczy nas świeżymi pozycjami o tematyce kulinarnej-możemy poczuć się jak Master czy Top Chef z słynnych programów telewizyjnych. Na półkach znajdziemy cudownie ilustrowane podręczniki zagłębiające nas w arkana nawet bardziej wymagających potraw i zachęcające do podjęcia wyzwania: zrób to sam! Jednak od kiedy zobaczyłam zapowiedź "Batch" zrozumiałam, że to jest ta jedyna - inna niż wszystkie i z niecierpliwością oczekiwałam na uruchomienie przedsprzedaży. Oczywiście, zadbałam, by mieć ją już pierwszego dnia :) i nie zawiodłam się! Zarówno konstrukcja książki, jak i proponowane w niej rozwiązania dostosowane są do różnorakich poziomów kulinarnego wtajemniczenia. Cudownie ilustrowana kusi, by zakręcać słoiki i nic nie zmarnować :) a pomysłów ma mnóstwo! Zalecam i czytelnikom zaawansowanym kulinarnie, lecz i dopiero wkraczającym do tego pachnącego i smacznego świata :)
Bardzo interesująca pozycja w świecie kulinarnym;);):):)
Idealna ksiazka. Dużo super rad i przepisów.
Ge-nial-na!!!!!!! Udało mi się ją złapać dzień przed premierą i nie mogłam się od niej oderwać. Świetne przepisy i rady jak wykorzystać sezonowe produkty. Pojawiła się w idealnym momencie! A szypułki z truskawek miażdżą! :D