Średnia Ocena:
Kill Grill. Restauracja od kuchni
Zabawna książka ebook zarówno dla fanów jedzenia, jak i dla osób, które poprzestają na hamburgerach. Ci pierwsi znajdą w niej przepyszne opisy potraw, smaków i kulinarnych inicjacji. Drudzy zapewne z satysfakcją przeczytają, w jaki sposób i z czego naprawdę (!) przygotowywanesą potrawy dla smakoszy - lektura tyleż wstrząsająca, co pouczająca. Czytelnicy szukający rozrywki będą się skręcać ze śmiechu. Lecz warto również docenić soczysty (nomen omen) i sugestywny język, galerię niezapomnianych portretów literackich, a także znakomitą analizę socjologiczną wiata ludzi zajmujących się kuchnią ("zbieraniny psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”). Bourdain uchwycił ich żargon, nałogi, zwyczaje i przywołał dużo ciekawostek gwarantujących pasjonującą lekturę.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kill Grill. Restauracja od kuchni |
Autor: | Bourdain Anthony |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo W.A.B. |
Rok wydania: | 2008 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kill Grill. Restauracja od kuchni PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Mądra książka ebook napisana przez geniusza! Nigdy nie przypuszczałam, że tak właśnie zaczynała się kariera kulinarna Anthonego. Sposób w jaki omawia przygody, podaje przepisy, podpowiada na co zwracać uwagę w restauracjach.. Uśmiałam się do łez! Czyta się ją jednych tchem - więc zalecam taki wieczór, gdy rano nie trzeba wstać, a można się dopiero położyć spać.. ponieważ po takich emocjach i nieprzespanej przy książce pdf nocy... iść do pracy.. średni pomysł. Lecz od razu ma się ochotę coś dobrego ugotować, czy wyskoczyć zjeść coś na mieście. Zalecam z czystym sumieniem!
Humor,cięty mowa i to co najważniejsze,opowieści z drugiej strony restauracji.
Czytając wszystkie trzy części nie mogłam się oderwać. Super omawia jak jego przygoda z gotowaniem się zaczęła, jakie przygody go spotykały. Uwielbiam gotować, więc w takiej książce pdf znalazłam nawet kilka porad/wskazówek. Zalecam
Czy udając się na kolację do restauracji, zastanawialiście się kiedyś, jak to wszystko wygląda „od kuchni”? Składacie zamówienie u kelnera i to on przynosi jedzenie. Kto kryje się za potrawą, którą właśnie zjedliście? Czy to prawda, że kucharze dodają do dań wybrednych klientów „coś od siebie”? A może sami pragnęlibyście zostać szefami kuchni albo właścicielami małej knajpki? To przecież taki niewymagający, przyjemny i opłacalny interes... Zanim zjecie następny obiad „na mieście” albo podejmiecie decyzję o wejściu w gastronomiczny świat, mam dla was jedną radę: przeczytajcie książkę „Kill Grill”.