Średnia Ocena:
Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Też europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są łatwe w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku. Książka ebook zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej a także zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnorakich typów konstytucyjnych.„Ta książka ebook kucharska jest w wielu miejscach tak niezwykła, zawiera tak dobre przepisy i jest tak cudownie wydana, że zasługuje na najwyższe uznanie. Godna polecenia ciekawym świata kucharzom, poszukującym przepisów na przepyszne potrawy wegetariańskie”.„Wszystkie potrawy są proste do wykonania, wyjątkowo smaczne, tanie, a podstawowe składniki można nabyć bez problemu w sklepie tuż za rogiem. Nie tylko dla zwolenników ajurwedy – naprawdę niezła książka ebook kucharska!” Vital
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Purana |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Idealna książka, zawierająca nie tylko mnóstwo inspirujących i pysznych przepisów (a przy tym wcale nie trudnych), lecz także przejrzysty wstęp dotyczący zdrowego odżywiania zgodnie z ajurwedą. Uwielbiam gotować, a gotowanie z tą książką to prawdziwa przyjemność!