Średnia Ocena:
Made in Italy. Smaki, składniki i tradycyjne przepisy
Książka ebook w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc a także używanych składników. Odbiorcy: osoby, które cenią włoską kuchnię wszyscy, którzy uwielbiają przepyszne i aromatyczne dania Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? zawiera nad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii w poradniku znajdują się szczegółowe info dotyczące pomiędzy innymi użytych w przepisach składników pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię zawiera piękne, kolorowe zdjęcia gotowych dań.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Made in Italy. Smaki, składniki i tradycyjne przepisy |
Autor: | Marini Marino, Oldani Davide |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2018 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Made in Italy. Smaki, składniki i tradycyjne przepisy PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Idealna książka. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze jest to najlepsza ksiazka o kuchni wloskiej na mojej polce. Kuchnia jest podzielona na regiony, a regiony juz bardziej tradycyjnie (przekaski, pierwsze dania, drugie, desery). Przepisy i skladniki w przepisach bardziej, jak mniej, zgadzaja sie z moimi doswiadczeniami z podrozy po wlochach (a bylo ich sporo). Jedyne zastrzezenia mam do indeksu potraw. Brakuje mi drugiego, z podzialem na skladniki (gdy np. mam w lodowce kurczaka i zastanawiam sie co z nim zrobic).