Średnia Ocena:
Pokaż się z dobrej kuchni. Ciasta i ciasteczka
Żaden uroczysty obiad nie może się obejść bez deseru, a polska kuchnia – bez ciast. Wracając pamięcią do chwil dzieciństwa, najczęściej wspominamy dom pachnący aromatycznym ciastem – wielkanocnymi babami, jesienną szarlotką, biszkoptami. Zaprezentowane przepisy z pewnością pomogą urealnić ten czas. Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się idealny uwodzicielski zapach, któremu ciężko się oprzeć. Przyprawami, najczęściej kojarzącymi się z ciastem, są wanilia i cynamon, który idealnie łączy się ze smakiem jabłek, kakao, czekolady i miodu. Rzadziej stosuje się goździki, anyż albo gałkę muszkatołową. Jednak warto je wypróbować przy bliskiej okazji, gdyż dzięki nim wypieki dużo zyskują. Idealnymi dodatkami do ciast są też bakalie, owoce – świeże, suszone albo w postaci przetworów – a także kawa, herbata, kakao, likier, wino, koniak.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pokaż się z dobrej kuchni. Ciasta i ciasteczka |
Autor: | Czarkowska Iwona |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Pokaż się z dobrej kuchni. Ciasta i ciasteczka PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!