Średnia Ocena:
Przyprawy
Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach!Sekret smaku tkwi w umiejętności łączenia. Gałka muszkatołowa i grzyby, jałowiec i pieprz cayenne, lukrecja i kurkuma, oregano i sos rybny? Okoń morski z wanilią, mus czekoladowy z solą? Rozum mówi „nie”, zmysły krzyczą „tak, tak, tak!”. Przyprawy mają moc wyzwalania emocji. Dodają daniu charakteru, sprawiają, że smak pamiętamy na długo, a aromat pozostaje z nami na zawsze.Poznaj bliżej przyprawy: rozgrzewające (ziele angielskie, imbir, gorczyca, goździki), korzenne (tymianek, kurkuma, kmin), orzechowe (czarnuszka, kozieradka, rozmaryn), orzeźwiające (kardamon, jałowiec, mięta), słone (sos sojowy, umami), słodkie (szafran, lukrecja, wanilia). „Afrykańskie dzieciństwo i słowiańska krew – o tajemnej sile przypraw Malika wie wszystko!”Maciej Nowak„Ta książka ebook pachnie przyprawami i uwodzi potrawami. Warto udać się z Maliką w podróż pełną smaków po najpyszniejszych rejonach świata. Ja się wybieram!”Grzegorz Łapanowski
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przyprawy |
Autor: | Szyc-Juchnowicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Przyprawy PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Ta książka ebook jest przedsmakiem do zrobienia bogatszej wersji. Pięknie czyta się o przyprawach i ich właściwościach, a jeszcze lepiej jak można to wiedzę wykorzystać, przygotowując swoje potrawy. Zalecam serdecznie, ponieważ jet ona idealnym spacerem po orientalnej kuchni.