Średnia Ocena:
Zatrzymać lato
Letnie słońce rozgrzewa owoce, wypełnia je smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach, przetworach, nalewkach i sokach, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok. Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność podpowiemy: Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? Co to jest chutney i jak go przygotować? Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki? Grzyby w oliwie czy suszone? Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? Jak przygotować suszone pomidory? Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion? A fasolkę szparagową, cukinię? A morele, pigwy czy cytryny?
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zatrzymać lato |
Autor: | Scudelotti Chiara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Dom Wydawniczy Rafael |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Zatrzymać lato PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!