Sałatka selerowa
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka selerowa |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka selerowa PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka selerowa pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka selerowa Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka selerowa Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka selerowa
1 seler naciowy
3 pomarańcze
2 duże jabłka
5 łyżek majonezu
8 orzechów włoskich
2 łyżeczki soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
sól, pieprz cayenne
Sposób wykonania :
Seler oczyścić i umyć, pokroić w cienkie plastry.
Odłożyć trochę części zielonych do przybrania.
Włożyć do garnka z wrzącą wodą, obgotować przez 3 minuty.
Odlać wrzątek, wyłożyć plastry selera na sitko.
Opłukać zimną wodą, pozostawić do odcieknięcia.
Sparzyć wrzątkiem pomarańcze, osuszyć.
Obrać ze skórki, biały nalot całkowicie usunąć.
Delikatnie podzielić pomarańcze na cząstki.
Wyciąć miąższ spomiędzy przezroczystych skórek.
Wycisnąć sok ze skórek, zebrać do słoiczka.
Dodać majonez do soku z pomarańczy, wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne.
Umyć jabłka, pokroić na ćwiartki.
Usunąć środki, pokroić na cienkie plastry.
Skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Posiekać orzechy.
Zmieszać wszystkie składniki, wyłożyć na talerzyki.
Polać sosem majonezowym, udekorować zielonymi częściami selera.