Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z kuskusu i tuńczyka |
Rozszerzenie: |
Sałatka z kuskusu i tuńczyka PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z kuskusu i tuńczyka pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z kuskusu i tuńczyka Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z kuskusu i tuńczyka Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Składniki
15 dag kuskusu, puszka (20 dag) tuńczyka w sosie naturalnym,
ogórek kiszony lub konserwowy, pół puszki kukurydzy
konserwowej, mała cebula, 4 łyżki majonezu, łyżeczka oliwy,
łyżka przyprawy do zup, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kuskus wsypać do głębokiej salaterki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem
przyprawy do zup i łyżeczki oliwy (poziom wody powinien o pół centymetra przekraczać
poziom kaszy). Odczekać 5-6 min, wymieszać widelcem, aby nie było grudek,
pozostawić do wystygnięcia. Kukurydzę osączyć, ogórek i obraną cebulę pokroić w
drobną kostkę. Rybę osączyć, rozgnieść widelcem. Warzywa, rybę, posiekany koperek,
przyprawy oraz majonez starannie wymieszać z kuskusem. Wstawić do lodówki na kilka
godzin. Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie na kolację. 100 g - 155 kcal.