Sałatka z pieczarkami
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z pieczarkami |
Rozszerzenie: |
Sałatka z pieczarkami PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z pieczarkami pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z pieczarkami Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z pieczarkami Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z pieczarkami
Składniki
Mały kalafior słoiczek pieczarek konserwowych (0,35 - bez octu)
pół puszki groszku konserwowego 15 dag gotowanej zielonej
fasolki szparagowej 3 jaja na twardo 2 łyżki zielonych oliwek bez
pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka
curry sól
Sposób przyrządzania
Kalafiora podzielić na różyczki, łodygi pokroić na plasterki i
obgotować (2 min) w osolonym wrzątku. Odcedzić i ostudzić. Pieczarki osączyć i pokroić
na połówki lub ćwiartki, fasolkę - na trzycentymetrowe kawałki, a jaja w kostkę. Łyżkę
posiekanych jaj i kilka oliwek odłożyć do dekoracji. Pozostałe składniki sałatki połączyć,
wymieszać z majonezem, jogurtem i curry. Przełożyć do salaterki i udekorować jajami i
oliwkami. Podawać z pieczywem na kolację lub zamiast drugiego dania na letni obiad.