Selerowe miseczki ll
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Selerowe miseczki ll |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Selerowe miseczki ll PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Selerowe miseczki ll pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Selerowe miseczki ll Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Selerowe miseczki ll Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Selerowe miseczki
Składniki
2 spore selery korzeniowe, 15 dag pieczeni cielęcej lub wołowej,
winne jabłko, ogórek kiszony, pół strąka słodkiej papryki
czerwonej, 10-12 oliwek, łyżka drobno posiekanej natki
pietruszki, 4 łyżki majonezu, sok z cytryny, liście sałaty, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
Umyte selery gotować ok. 25 min, obrać ze skórki, przekroić na
pół, skropić sokiem z cytryny. Ściąć kawałek ze spodu każdej połówki, środek wydrążyć
ostrą łyżką, pozostawiając brzeg grubości 0,5-1 cm. Miąższ jednego selera, mięso,
ogórek, paprykę i jabłko pokroić w drobną kostkę, oliwki na połówki (4 całe zostawić do
deko-racji), wymieszać z natką pietruszki i majonezem, do-prawić. Wypełnione z górką
połówki selerów posypać zieleniną i ułożyć na listkach sałaty. Podawać schłodzone,
przybrane kostką papryki i oliwką. (100 g - 95 kcal).