Warstwowa z tuńczykiem
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Warstwowa z tuńczykiem |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Warstwowa z tuńczykiem PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Warstwowa z tuńczykiem pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Warstwowa z tuńczykiem Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Warstwowa z tuńczykiem Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Warstwowa z tuńczykiem
Składniki
Po 4 ziemniaki, jaja ugotowane na twardo i pomidory, 3-4 łodygi
selera naciowego, 2 małe cebule, po puszce tuńczyka w sosie
własnym i w oleju, po łyżce posiekanych liści bazylii i tymianku
lub płaskiej łyżeczce ziół suszonych, łyżka kaparów.
Sos: 4 łyżki oliwy, sok z cytryny lub 2 łyżki octu winnego, łyżka
musztardy, 2 ząbki czosnku, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w półplastry. Tak samo pokroić jaja i
pomidory. Seler naciowy obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki, a cebulę - w
piórka. Tuńczyka rozdrobnić. Układać warstwami w szklanym walcowatym naczyniu o
średnicy ok. 15 cm: ziemniaki, jaja, pomidory, seler, tuńczyka, posypując każdą warstwę
ziołami, pieprzem i solą. Kapary krótko wymoczyć w zimnej wodzie. Wierzch sałatki
posypać cebulą i kaparami. Przyrządzić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć
z resztą składników w słoiku typu twist. Potrząsnąć słoikiem kilkakrotnie. Sałatkę polać
sosem tuż przed podaniem.