Z bakłażanem
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z bakłażanem |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z bakłażanem PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z bakłażanem pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z bakłażanem Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z bakłażanem Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z bakłażanem
Składniki
Bakłażan (ok. 50 dag), pół selera, cebula, 2 jaja ugotowane na
twardo, 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki soku
z cytryny, 3-4 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Zagotować osoloną wodę z łyżką soku z cytryny. Bakłażan
pokrojony w grube plastry włożyć do wrzątku, gotować około 10
min, po czym osączyć na sicie. Bakłażan, cebulę i jaja pokroić w kostkę. Obrany seler
zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Połączyć
składniki sałatki, doprawić do smaku, delikatnie wymieszać z majonezem, lekko
schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.