Z brokułów w sosie awokado
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z brokułów w sosie awokado |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z brokułów w sosie awokado PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z brokułów w sosie awokado pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z brokułów w sosie awokado Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z brokułów w sosie awokado Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z brokułów w sosie awokado
Składniki
50 dag brokułów (mogą być mrożone), czerwona cebula, 2
nieduże ogórki kwaszone, 2 jaja ugotowane na twardo, łyżka
prażonych pestek dyni.
Sos: dojrzałe awokado, pół szklanki jogurtu naturalnego, cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Brokuły podzielić na różyczki, a łodygi pokroić w kostkę. Włożyć do osolonego i lekko
posłodzonego wrzątku, gotować 5 min (mrożone 3 min). Odcedzić i ostudzić. Cebulę
pokroić w piórka, ogórki kwaszone - w ćwierćplasterki, a jaja w ósemki. Brokuły ułożyć w
salaterce i delikatnie wymieszać z cebulą i ogórkami kwaszonymi. Na wierzchu ułożyć
cząstki jaj. Awokado obrać ze skórki, przepołowić, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić i
zmiksować z jogurtem. Doprawić sos cukrem, pieprzem i solą, polać nim sałatkę.
Posypać pestkami dyni.