Ze szpinaku
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ze szpinaku |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Ze szpinaku PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Ze szpinaku pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Ze szpinaku Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Ze szpinaku Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Ze szpinaku
Składniki
Kilogram dorodnych liści szpinaku, 2 białka jaj ugotowanych na
twardo, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3-4 ząbki
czosnku, łyżka posiekanych liści bazylii lub płaska łyżeczka
suszonych.
Sos: szklanka jogurtu naturalnego, łyżka musztardy, 2 żółtka jaj
ugotowanych na twardo, łyżeczka cukru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Szpinak oczyścić, starannie opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 3-5
min. Liście osączyć, ostudzić i posiekać. Wymieszać z białkami jaj pokrojonymi w kostkę,
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pestkami dyni i bazylią. Do żółtek utartych z
cukrem i musztardą wlewać powoli jogurt i sok z cytryny, cały czas mieszając. Doprawić
sos do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać ze szpinakiem. Przed podaniem
schłodzić.