brzoskwinki w ciecie francuskim

Szczegóły
Tytuł brzoskwinki w ciecie francuskim
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

brzoskwinki w ciecie francuskim PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd brzoskwinki w ciecie francuskim pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. brzoskwinki w ciecie francuskim Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

brzoskwinki w ciecie francuskim Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 Brzoskwinki w cieście francuskim Składniki: 100 ml zimnej wody pół łyżeczki miałkiej soli Kasia 75 g mąki krupczatki 125 g mąki pszennej pół opakowania budyniu waniliowego, mleko - tyle ile potrzebne jest w przepisie budyniu 3 łyżki likieru amaretto, brzoskwinie cukier puder Wykonanie: Ciasto francuskie: Wodę wlać do szklanki, dodać sól i mieszać, aż sól się rozpuści. W rondelku roztopić 1/6 Kasi. Obydwie mąki wsypać do miski. Dodać posoloną wodę, roztopione masło i zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć dłonią, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Pozostałą Kasię pokroić na małe kawałki, włożyć do miski i utrzeć na gładką masę. Utarte masło włożyć między 2 warstwy folii spożywczej lub papieru do pieczenia. Rozwałkować na prostokąt grubości 2 cm i wstawić do lodówki. Ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę lekko oprószyć mąką, położyć ciasto i, tocząc wałek w jednym kierunku rozwałkować na kwadratowy placek grubości około 2 cm, tak by środek był grubszy niż boki. Na środku rozłożyć schłodzoną Kasię, tak by rogi znajdowały się pośrodku boków ciasta. Rogi ciasta połączyć z Kasią, formując kopertę, i zlepić ciasto na złączeniach, aby nie wydostawało się na zewnątrz podczas wałkowania. Ciasto z Kasią wewnątrz rozwałkować na prostokąt długości 3 x większej niż szerokość. Ciasto złożyć na 3 części, formując prostokąt. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki, obrócić o 90°, rozwałkować na prostokąt. Złożyć na 3 części i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W ten sposób, tocząc wałek w jednym kierunku, rozwałkowywać i składać ciasto 6 razy, za każdym razem wstawiając je do lodówki na godzinę. Po każdym schłodzeniu ciasto należy wałkować na stolnicy posypanej cienką warstwą mąki, aby nie przywierało. Ciasto przed pieczeniem rozwałkować na grubość około 3 - 5 mm. Ciasto pokroić w kwadraty. Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie obrać, pokroić. Na środek połowy kwadratów położyć łyżeczkę masy budyniowej, przykryć połówkami brzoskwiń, pokropić Strona 2 likierem i nakryć pozostałymi kwadratami, zlepić. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!