(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.15) ceviche z tuńczyka z tajską nutą
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.15)
trudność: łatwe
Składniki
kawałek świeżego tuńczyka (340g)
pęczek świeżej kolendry
1 sałata o małych listkach
2 strączki papryczki chili
Dressing
sok i skórka z dwóch limonek
oliwa (w proporcji 2:1 w stosunku do soku z limonek)
starty dwucentymetrowy kawałek imbiru
łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
Przygotowanie
Tuńczyka drobno posiekać i przełożyć do miseczki, dodać posiekaną kolendrę, wymieszać.
Do słoika włożyć składniki dressingu i wymieszać, potrząsając. Wlać do tuńczyka i
wymieszać. Listki sałaty umyć i osuszyć. Do każdego listka nakładać łyżkę tuńczyka,
posypać posiekanym chili.
© Jamie Oliver