(odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.15) najwspanialsza sałatka owocowa
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.15)
trudność: łatwe
Składniki
garść borówek amerykańskich (lub czarnych jagód)
4 spore truskawki
dwie spore śliwki żółtej i ciemnej odmiany
różowy grejpfrut
pomarańcza
½ melona
(można wziąć dowolne świeże owoce, np. kiwi,
brzoskwinie, nektarynki)
wino Prosecco
creme fraiche lub bita śmietana
Syrop
laska wanilii (niekoniecznie)
6 łyżek cukru
55 ml wody
sok z grejpfruta
Przygotowanie
Laskę wanilii przeciąć na pół, zeskrobać nożem nasionka. Sporządzić syrop: w rondelku
zagotować wodę z cukrem, dodać laskę wanilii i nasionka, wlać sok z grejfruta. Przecedzić
przez sitko, odstawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki, żeby zgęstniał. Truskawki
pokroić na pół, wyjąć pestki ze śliwek i pokroić na ósemki, melon pokroić na plastry, ściąć
skórkę i pokroić na kawałki. Pomarańczę obrać ze skórki i ostrym nożem powycinać cząstki z
błonek. Przekroić grejpfruta i nożykiem powycinać cząstki, z reszty wycisnąć sok do
miseczki. Owoce włożyć do miseczki polać syropem, potrząsnąć miseczką, żeby wymieszać.
Nałożyć owoce na talerzyki, polać schłodzonym Prosecco. Podawać z łyżką creme fraiche lub
bitej śmietany.
© Jamie Oliver