(odc.49) warzywa z pieca(1)
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.49) warzywa z pieca(1) |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.49) warzywa z pieca(1) PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.49) warzywa z pieca(1) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.49) warzywa z pieca(1) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.49) warzywa z pieca(1) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.49) warzywa z pieca
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.49)
trudność: łatwe
Składniki
ziemniaki
bulwa fenkułu
młode pory
kilka listków szałwii
2 ząbki czosnku w łupinach
oliwa z oliwek
sól
Przygotowanie
Zagotować wodę w rondlu, posolić ją. Nieobrane ziemniaki pokroić na plastry i wrzucić do
wody, żeby je podgotować przed pieczeniem. Fenkuł przekroić na pół i pokroić na szesnastki.
Wrzucić do ziemniaków. Pory dobrze umyć. Nie przycinać. Zblanszować (można to zrobić w
garnku z ziemniakami i fenkułem). Pory wyjąć, przełożyć na talerz. Szałwię zanurzyć na
moment w gotującej się wodzie, dzięki czemu stanie się bardziej aromatyczna. Liście szałwii
wrzucić do moździerza, dodać porządną szczyptę soli, dorzucić czosnek, dodać odrobinę
oliwy z oliwek. Utrzeć na pastę. Podgotowane ziemniaki i fenkuł odcedzić. Wymieszać je z
pastą z szałwii. Dużą blachę natłuścić oliwą, rozsmarować i posolić i popieprzyć. Na blachę
wyłożyć ziemniaki i fenkuł. Rozłożyć je płasko. Włożyć do piekarnika na górny poziom. Pory
przełożyć na blachę z ziemniakami i fenkułem, posypać liśćmi szałwii i włożyć do piekarnika
na ostatnie pięć minut pieczenia. Staną się naprawdę chrupiące i złote.
© Jamie Oliver