sernik snickers
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik snickers |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik snickers PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik snickers pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik snickers Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik snickers Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik Snickers
Składniki na spód:
• 1,5 szklanki mąki
• 3 łyżki cukru pudru
• 125 g masła
• 2 żółtka
• 1 łyżka wody
• 1,5 łyżki kakao
• 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki zagnieść. Zrobić kulę, owinąć w folię, umieścić w lodówce
na co najmniej 1 godzinę. Po tym czasie formę kwadratow ą 23 x 23 cm wyło ży ć
papierem do pieczenia, wcisnąć w nią spód, ponakłuwać widelcem, podpiec około 10
12 minut w temperaturze 170ºC.
Masa serowa:
• 75 dag zmielonego twarogu
• 6 jajek (osobno białka i żółtka)
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1 łyżka mąki pszennej
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 2/3 szklanki cukru pudru
• 5 snickersów (średni rozmiar, po 40 g każdy), pokrojone na drobne kawałki
Na dekorację:
• masa kajmakowa z puszki, ilość dowolna
• snickersy, pokrojone na drobne kawałki
• ewent. polewa czekoladowa lub słone orzeszki
Żółtka zmiksować do białości z cukrem pudrem. Dodać pozostałe składniki,
zmiksować, dodając na końcu ubitą pianę z białek (delikatnie wymieszać) i
pokrojone batoniki.
Wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Piec około 50 60 minut w temperaturze
180ºC. Wystudzić, włożyć na minimum 3 godziny do lodówki.
Przed podaniem dowolnie udekorować.
Smacznego :)
Strona 2
Strona 3