sernik z bia czekolad i malinami
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z bia czekolad i malinami |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z bia czekolad i malinami PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z bia czekolad i malinami pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z bia czekolad i malinami Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z bia czekolad i malinami Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z białą czekoladą i malinami
Składniki na spód:
• 200 g ciastek digestive w ciemnej czekoladzie
• 90 g białej czekolady
• 80 g masła
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć szczelnie folią aluminiow ą (najlepiej zrobi ć to,
jak pokazałam przy serniku nowojorskim). Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem.
W garnuszku z grubym dnem rozpuścić masło z białą czekoladą, na małym gazie,
mieszając jednocześnie, by się nie przypaliło. Rozpuszczone wymieszać z ciastkami.
Wyłożyć dno tortownicy, schłodzić przez pół godziny w lodówce.
Składniki na masę serową:
• pół szklanki kremówki
• 200 g białej czekolady
• 250 g serka mascarpone
• 250 g zmielonego twarogu lub twarożku kremowego
• 1/4 szklanki cukru pudru
• 3 jajka
• 2 białka
• 400 g świeżych malin
Kremówkę umieścić w garnuszku z grubym dnem, zagotować (mieszając), wrzucić
połamaną białą czekoladę, gotować do jej rozpuszczenia, cały czas mieszaj ąc. Lekko
ostudzić.
Mikserem ubić mascarpone, twarożek i cukier. Po kolei wbija ć jajka, miksuj ąc. Wla ć
miksturę czekoladową, miksując do połączenia. W osobnym naczyniu ubić 2 białka.
Wlać je do masy serowej razem z 250 g malin, delikatnie wymiesza ć.
Gotową masę serową wylać na ochłodzony spód z ciastek. Piec około 1,5 godziny w
temperaturze
160°C. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Sernik po wystudzeniu powinien być schłodzony w lodówce minimum przez 3
godziny, a najlepiej przez całą noc. Podawać z resztą malin, oprószony cukrem
pudrem.
Smacznego :)
Strona 2