sernik z dyni
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z dyni |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z dyni PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z dyni pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z dyni Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z dyni Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z dynią
Składniki na spód:
• 250 g ciastek digestive
• 1/4 łyżeczki cynamonu
• 125 g miękkiego masła
Tortownicę o średnicy 23 cm dokładnie uszczelnić foli ą aluminiow ą. Ciastka
rozdrobnić blenderem lub pokruszyć wałkiem. Wymieszać z cynamonem. Dodać
masło, wymieszać, aż całość zacznie przypominać mokry piasek. Wcisnąć w dno
tortownicy. Włożyć do lodówki na czas wykonania masy serowej.
Składniki na masę serową:
• puree z dyni, około 430 g (zrobione przez Was lub z puszki; pokrojony w
kostkę miąższ dyni gotujemy w rondelku z minimalną ilością wody, około
kilku łyżek do miękkości, studzimy, miksujemy blenderem)
• 750 g kremowego twarożku
• 200 g cukru pudru
• 6 jajek
• sok z połowy cytryny
Chłodne puree zmiksować z twarożkiem, do dokładnego połączenia. Następnie
dodawać stopniowo cukier, nie przerywając miksowania, a następnie wbija ć jajka, po
jednym. Dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Całość wylać na ciasteczkowy
spód.
Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. W tym celu jeszcze raz dokładnie uszczelni ć
tortownicę z zewnątrz mocną folią. Przygotować większą formę, włożyć do niej
naszą tortownicę i zalać wrzącą wodą do połowy wysokości tortownicy. Mo żna
przykryć od góry folią aluminiową.
Piec przez 1 godzinę i 45 minut w temperaturze 170ºC (nie pieczemy go do tzw.
suchego patyczka). Ostudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą
noc.
Smacznego :)
Strona 2