waniliowy sernik z czekolad
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | waniliowy sernik z czekolad |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
waniliowy sernik z czekolad PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd waniliowy sernik z czekolad pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. waniliowy sernik z czekolad Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
waniliowy sernik z czekolad Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
WANILIOWY SERNIK Z CZEKOLADĄ
Spód:
- 250 g herbatników
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 100 g zimnego masła
Masa serowa:
- 500 g tłustego lub półtłustego sera białego
- 150 g cukru
- 4 jajka
- pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru lub 2 płaskie łyżki mąki
ziemniaczanej
- 1 op. (16 g) cukru waniliowego
Polewa:
- 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej
- 50 g masła
Do pieczenia: tortownica o średnicy 20 cm - dno wyłożyć folią
aluminiową, boki posmarować masłem
Przygotowanie spodu.
Herbatniki pokruszyć w malakserze, wymieszać z kakao, dodać
pokrojone masło i rozetrzeć dłońmi. Będzie miało konsystencję tłustej
bułki tartej. Spód i brzegi przygotowanej tortownicy wylepić masą
ciasteczkową. Wstawić do lodówki, w tym czasie przygotować masę
serową.
Przygotowanie masy serowej.
Ser zmielić trzykrotnie. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Miksując
dodawać po 1 jajku, następnie budyń (mąkę ziemniaczaną) i cukier
waniliowy. Masa będzie miała konsystencję dość rzadkiej śmietanki.
Wylać przygotowaną masę na zimny spód.
Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 175 stopni.
Upieczony sernik będzie miał jasnobrązowy wierzch. Zostawić w
zamkniętym piekarniku na co najmniej godzinę (powierzchnia sernika
wyrówna się w wyrośniętych miejscach).
Sernik zostawić do wystudzenia, następnie wstawić na co najmniej 3-4
godziny do lodówki.
Strona 2
Czekoladę rozpuścić w rondelku z masłem, dokładnie wymieszać.
Przestudzić i rozprowadzić na zimnym serniku. Wstawić do lodówki, aż
czekolada stężeje.