(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2)
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.07) deser czekoladowy na zimno(2) Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.07) deser czekoladowy na zimno
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.7)
trudność: łatwe
Składniki
200g deserowej czekolady
150g masła
łyżka syropu klonowego
paczka herbatników ‘Digestive’
kilka garści niesolonych orzechów pistacjowych i
orzechów pekan
kandyzowane i suszone owoce (wiśnie, żurawina, morele)
kakao w proszku
Przygotowanie
W małej szklanej lub metalowej misce, ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, rozpuścić
dwieście gramów dobrej deserowej czekolady i 150 gramów masła. Dodać łyżkę syropu
klonowego. W drugiej misce pokruszyć 150 gramów herbatników ‘Digestive’. Dodać kilka
garści grubo posiekanych orzeszków pistacjowych i orzechów pekan oraz kandyzowane
wiśnie, suszone morele, żurawinę. Gdy czekolada się roztopi, zalać nią orzechy oraz suszone
owoce i szybko wymieszać. Całość przełożyć do formy keksowej wyłożonej plastykową folią
i dobrze ugnieść, żeby wypełniło całą foremkę. Przykryć masę folią i wstawić do lodówki na
godzinę, żeby czekolada się zestaliła. Zdjąć folię, posypać blok sproszkowanym kakao.
Podawać w plastrach.
© Jamie Oliver 2002