sernik pod kokosow pierzynk
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik pod kokosow pierzynk |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik pod kokosow pierzynk PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik pod kokosow pierzynk pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik pod kokosow pierzynk Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik pod kokosow pierzynk Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik pod kokosową pierzynką ...
Składniki na spód:
• 1,5 szklanki mąki
• pół kostki masła (125 g)
• 2 żółtka (2 białka odłożyć na pianę)
• 1/4 szklanki cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1 łyżka wody
Wszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyło ży ć papierem do
pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w
temperaturze
170ºC przez około 10 12 minut.
Składniki na masę serową:
• 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2krotnie
• 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
• 3/4 szklanki cukru
• pół szklanki oleju
• 2 szklanki mleka
• 1 jajko
• 4 żółtka (4 białka odłożyć na pianę)
• olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii (do smaku)
Wszystkie składniki na masę serowa zmiksować (nie ma potrzeby ubijania białek
osobno). Gotową wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie
przejmować się tym tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC.
Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika.
Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej ni ż pół
szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący
sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka si ę zezłoci.
Smacznego :)
Strona 2